جاذبه های گردشگری هند سال1403 جاذبه های گردشگری هند سال1403 ۲۲ مهر ۱۴۰۲

جاذبه های گردشگری هند سال1403

دروازه هند بمبئی

دروازه هند در شهر بمبئی با مومبای، نام طارق نصرتی است که بریتانیایی ها آن را بنا کرده اند که یکی از دیدنی های شهر بمبئی هند می باشد. این دروازه در منطقه کلابه در جنوب شهر بمبئی و در ورودی بندرگاه ابولوبندر و در کنار دریا قرار گرفته است. دروازه هندوستان یک طاق بسیار جذاب و هنرمندانه و با شکوه است که به مناسبت دیدار شاه جرج پنجم و شهبانومری بریتانیا از هند ساخته شده بود.

این دروازه بسیار بزرگ که احداث آن سال 1947 میلادی پایان یافت، به عبارتی اختتامیه سلطه بریتانیا در هند بود. در همان سال 1947 ملوانان بریتانیایی از زیر همین دروازه رد شدند و سوار بر کشتی هایشان شدند و هند را برای همیشه به مقصد انگلیس ترک کردند. جنس این دروازه عظیم "بازالت" که نوعی سنگ آتش زنه زرد رنگ است می باشد که روی آن شبکه کاری شده است. دروازه هند بمبئی، حالت دروازه های یک کاخ مجلل را دارد به همراه چهار مناره کوچک در چهار ضلع آن. بر تخته سنگ بزرگی که سر در طاق دروازه هند قرار دارد، نام پادشاه بریتانیایی کبیر "جرج ششم" و تاریخ ورود وی به شهر بمبئی حکاکی شده است.

با توجه به سابقه تاریخی این محل، دروازه هند یکی از بهترین مناطق گردهمایی گردشگران و توریست های خارجی است. این دروازه زیبا در عین حال در نزدیکی هتل تاج محل، یکی از بهترین هتل های هند، واقع شده است که مسافران آن هنگام رفت و آمد می توانند هب راحتی این سازه را مشاهده کنند.

موزه هنری کالا گودا بمبئی 

موزه هنری کالا گودا، که مرکز فرهنگی بمبئی بوده و به معنی اسب سیاه است، یکی از جاذبه های گردشگری بمبئی هند می باشد. این بنای هلالی شکل ، محل برگزاری گالری های هنری و موزه های متعدد است. این بنا پر از فضاهای فرهنگی همچون گالری در پیاده رو ها است. در این مرکز قدم بزنید و از آثار هنری موجود لذت ببرید. هر ساله در فوریه انجمن کالا گودا به مدت 9 روز میزبان جشنواره " هنر کالا گودا"

حوض بانگانگا ( BANGANGA TANK ) بمبئی

حوض بانگانگا که یکی از جاذبه های توریستی هند به شمار می رود را می توان قدیمی ترین جای مسکونی بمبئی نامید که این فرصت را برای مسافران تور بمبئی فراهم می کند تا در گذشته و تاریخ این شهر غرق می شوند و از زندگی گذشتگان و رمز و رموز بناها و تاریخ و فرهنگ غنی و قدیمی شهر بمبئی اطلاعات کسب کنند. با این حال بسیار جای تعجب دارد که خیلی از افراد محلی با آن آشنا نیستند. این حوض با آب مقدسش در خیابانی باریک قرار دارد که با خانه ها، معابد و دیگر مکان های مذهبی احاطه شده است. هندوها معتقد هستند که قدم زدن دور این حوض با ای برهنه فواید بسیاری دارد. مسافران و گردشگران می توانند دور تا دور این حوض نشسته و به تماشای زندگی روزانه مردم بپردازند.

ساختمان های قدیمی بمبئی 

بمبئی پر از ساختمان هایی است که نشان از استعمار چندین ساله شهر دارد و معماری اروپایی آنها توجه گردشگران را به خود جلب می کند. در واقع این ساختمان های قدیمی به مناطق دیدنی بمبئی مبدل گشته اند. از بهترین و برجسته ترین ساختمان های قدیمی این شهر می توان به موزه شاهزاده ولز و موزه هنری کالا گودا، ایستگاه راه آهن ویکتوریا، دادگاه عالی بمبئی و ساختمان های هورنیمان اشاره کرد. مسافران تور هند، اکثرا از دیدن و گشت و گذار در این محله های قدیمی و تماشای ساختمان های قدیمی در کوچه و خیابان های این مناطق بسیار لذت می برند. از ویژگی های بارزهورنیمان باغ های بزرگ آن است که به دور از شلوغی و هرج و مرج شهر از مهمانان خود با آرامش دل پذیر پذیرایی می کند. همچنین می توانید در روستای خوتاچیوادی (KHOTACHIWADI) به گشت و گذار بپردازید و از مشاهده خانه های متعلق به قرن 18 میلادی نهایت لذت را ببرید.

رختشویخانه بمبئی

رختشویخانه بمبئی یا دوبی گات، شناخته شده ترین رختشویخانه در هوای باز است که در جنوب بمبئی قرار گرفته است و یکی از مکان های دیدنی بمبئی محسوب می شود. این رختشویخانه بزرگ و عظیم برای مسافران و توریست های تور بمبئی بسیار جالب و جذاب می باشد چراکه بزرگترین رختشویخانه در فضای باز دنیا را  می توانند از نزدیک مشاهده کنند. در این مجموعه تاریخی، 7000 نفر روزی 20 ساعت را به جداسازی، تمیز کردن، سفید کاری، خشک کردن و در نهایت اتو کشیدن لباس های مردم سرتاسر شهر اختصاص می دهند و در مجموع سالانه 16 میلیون دلار درآمد کسب می کنند. برای بسیاری از افراد، دوبی گات یادآور روح نوآورانه و کارآفرین سال های گذشته بمبئی است که امروز آن را به پایتخت شلوغ و تجاری این شهر تبدیل کرده است.

امروز دوبی گات دارای 1026 محل شست و شو در هوای آزاد است که هر کدام از آنها به سنگی مجهز هستند، جایی که افراد آب لباس هارا می گیرند . روش کار بدین صورت است که لباس های هر مشتری جمع شده و به دوبی گات آورده می شود، لباس ها توسط رختشوی های زن و مرد انبار می شود، بیشتر مواقع روند کار به این شکل است که لباس هارا یک شب در آب و مواد شوینده خیسانده، صبح روز بعد به روش های مخصوص آب آن هارا گرفته و لباس هارا می شویند.

دوبی گات با بیش از یک قرن و نیم قرن سابقه، تغییرات زیادی را به چشم دیده است. جالب است بدانید که بیشتر خانه های شهر دارای ماشین لباسشویی هستند و بسیاری از بیمارستان ها و هتل ها نیز دارای سرویس لباسشویی می باشند، اما با این اوصاف علی رغم تمام تغییرات جمعیتی و تکنولوژی ، گات مشتریان خود را حفظ کرده است. به دلیل هزینه خیلی کمتر این مجموعه نسبت به لباسشویی های خصوصی، انتخاب اول هتل ها و بیمارستان های کوچک به شمار می رود.

مسجد جامع و آرامگاه حاج علی بمبئی

مسجد و آرامگاه حاج علی یکی از جاذبه های گردشگری شهر بمبئی است. این مکان، آرامگاه یکی از بزرگان و پیران طریقت تصوف، مسجد و زیارتگاه مسلمانان هند در کلان شهر بمبئی است. این آرامگاه در میان آب دریا قرار گرفته و فقط یک راه ورودی به آرامگاه وجود دارد، راه پیاده رو است و به اندازه  3 متر پهنا دارد، طول مسیر این راه از ابتدای درگاه تا ساحل ورلی حدود یک کیلومتر است. چنانچه با تور لجظه آخری هند به این شهر سفر کردید و مایل به بازدید از این مکان زیبا هستید، باید به شمال غربی بمبئی بروید.

غارهای الفنتا ( ELEFENTA CAVES ) بمبئی

غارهای الفنتا مجموعه غارهای کنده کاری شده با اشکال و صورت های خدایان و بزرگان هند است که یکی از جاذبه های توریستی بمبئی به شمار می رود. کسانی که با خرید بلیط بمبئی به این شهر زیبا آمده اند می توانند به جزیره الفنتا یا گاراپوی در بندر بمبئی که در 10 کیلومتری شهر بمبئی در آبهای دریای عمان قرار دارد ، بروند و از تماشای شکوهمندی این غارها نهایت لذت را ببرند. این جزیره از دو دسته غار تشکیل شده است که دسته اول، 5 غار متعلق به آیین هندو و دسته دوم 2 غار متعلق به بودایی است. غارهای هندو، همه کنده کاری شده و حاوی مجسمه هایی همچون مجسمه شیوا که یکی از خدایان هندو می باشد، و نیز خدایان دیگر است.

تمامی غارها کنده کاری روی صخره و نیز معماری سنگی دارند که تاریخ این کنده کاری ها مربوط به قرن 5 تا 8 میلادی می باشد. جنس دیواره ها از جنس سنگ جامد بازالت بوده و روی آنها پر از نقاشی هایی بوده که امروزه فقط اثری از آنها به چشم می خورد. تا سال 1534 که قوانین پرتغال در کشور به اجرا گذاشته شود، این جزیره را با نام گاراپوری شناحته شده و محل عبادت هندوها بود، تا اینکه از این تاریخ به بعد پرتغالی ها این جزیره را به دلیل وجود مجسمه بزرگ فیل در ورودی آنجا، الفنتا نامیدند.

(0/0)
لغو پاسخ